Împreună cu amicul și colegul meu Robert Jacobs, am vizitat sâmbătă Coder Dojo din Timișoara, la invitația Anei Maria Radu, membră a proiectului. Acest proiect este pentru copii (6-17 ani) și are ca scop inițierea acestora în lumea programării, într-un mediu foarte energic, inspirațional și lipsit de rigorile învățământului formal.

Practic am putut vedea laolaltă peste 30 de copii care erau așezați la birouri și fiind ajutați de mentori dezvoltau niște proiecte foarte interesante și interactive, pe gustul acestora.

Coder-Dojo-Timisoara-Startup-hub-003

Mentorii sunt în mare parte studenți care au cunoștințe de programare și care vor să contribuie la dezvoltarea acestor tineri, viitori programatori.

Se axează foarte mult pe partea practică și nu pe teorie, ceea ce reprezintă o abordare complet diferită față de ce sunt obișnuiți copii în școală.

Fiecare copil vine însoțit de părinte și trebuie să aibă un laptop de pe care să poată lucra. Timp de 2 ore în fiecare sâmbătă, copii se distrează și învață programare într-un mod interactiv și social.

La sediul Startup Hub, unde se desfășoară activitatea Coder Dojo, sala e plină de o energie care se molipsește.

Cu peste 220 de locații în întreaga lume dintre care 5 în România, Coder Dojo este o mișcare internațională ce a plecat din Irlanda și care deja are un succes enorm în toată lumea. Este non-profit și gratuit pentru toți cei care vor să se implice sau să învețe programare.

Ne-ar face o deosebită plăcere să putem pune bazele unui club Coder Dojo și la Lipova unde să participe copii din orașul nostru dar și din satele dimprejur.

Cred că este o șansă pentru a oferi copiilor noștri un mediu constructiv unde să învețe să gândească structurat, să-și asume responsabilități, să-și dezvolte abilitățile de comunicare și operare PC, să facă parte din echipe și să se integreze mai bine în comunitățile din jurul lor.

Voi reveni cu noutăți cât de curând dar până atunci vă las să vizionați câteva imagini care vă vor vorbi despre ceea ce se petrece în timpul orelor de Coder Dojo.

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)