timp-ceas

Am fost mult timp prizonierul propriilor mele obiceiuri proaste. Mi-a luat mult timp să înțeleg asta. Mi-am vândut atât de ieftin timpul, ba chiar l-am dat pe gratis.

Timpul pierdut nu se va mai întoarce niciodată.

Partea frumoasă a vieții (probabil că o să mă judeci aspru acum) e că e finită și că de fapt, chiar citind acest text, îți vinzi timpul, iar timpul tău e limitat. Ne îndreptăm împreună spre sfârșitul vieții noastre, oricât ne-a fost dat să trăim.

Vreau să-ți mulțumesc că-mi vinzi timpul tău.

Faptul că ești aici acum și îmi citești rândurile, chiar de ești super curios sau plictisit, mă responsabilizează și mă face să conștientizez că nu vreau să-ți pierzi timpul citindu-mă.

Mesajul meu este de fapt următorul: Eu, Adrian Stepan, nu vreau ca tu să îți mai pierzi timpul vreodată. De ce? Pentru că știu cât de dureros este să-ți pierzi timpul și pentru că știu cât e de valoros timpul.

Cea mai importantă resursă a ta este timpul așa că va trebui să ai mare grijă cui îl oferi.

După părerea mea, pierdem timp atunci când nu facem lucruri cu adevărat valoroase pentru noi, fie că e vorba de distracție, somn, muncă, învățare, nutriție, dragoste etc.

Ideea de a scrie acest articol mi-a venit în timp ce citeam din cartea lui Robin Sharma, Ghidul Împlinirii, câteva cuvinte pline de înțelepciune:

Ce aș face astăzi dacă ar fi ultima zi din viața mea?

Am conștientizat că cel mai important lucru în viața mea este să îmi ating adevăratul și completul meu potențial și să ating inimile a cât mai mulți oameni. Vreau să merit să ating inimile a cât mai mulți oameni pentru că asta e foarte important pentru mine. Asta face să merite ca să ascult pe cineva care are nevoie de sfatul meu sau de ajutorul meu într-un cadru profesional sau nu.

Îmi amintesc cât de mult timp vindeam acelor seriale inepte care nu făceau decât să mă distreze și să mă țină în loc sute de ore, sau acelor jocuri video care nu contribuiau cu nimic la creșterea mea.

Cele mai importante lucruri pentru mine sunt cele care îmi stimulează creșterea. E adevărat că trebuie să avem o viață echilibrată dar trebuie să ne concentrăm pe cele 7 bogății ale noastre, după cum scrie și în cartea lui Robin Sharma:

  1. Bogăția interioară
  2. Bogăția fizică
  3. Familia și bogăția socială
  4. Bogăția profesională
  5. Bogăția economică
  6. Bogăția aventurii
  7. Bogăția unei vieți semnificative

Știu că e greu să fii echilibrat în toate aceste domenii dar dacă am găsi în fiecare zi timp de vândut și investit în toate acestea, viața noastră ar fi complet diferită în 5-10-20 de ani.

Refuz să îmi imaginez altceva pentru viața mea în afară de: optimism, vitalitate, sănătate, compania oamenilor importanți pentru mine și a celor cărora le-am atins inimile, împlinire și satisfacție profesională, motiv pentru care să mă trezesc în fiecare dimineață fericit, un cont serios în bancă care să îmi permită să fiu liber, călătorii, descoperire, cucerire, aventură, implicare, moștenire pe care să o las celorlalți atunci când nu voi mai fi.

Acestea sunt lucrurile importante pentru mine astăzi. Sunt recunoscător pentru toate, pentru că am luptat și suferit pentru toate. Astăzi ele sunt opțiunea mea, singura mea opțiune.

Timpul nostru e extrem de valoros. Hai să îl oferim cu grijă. Trebuie să ajungem în punctul în care oferim timpul mai responsabil decât oferim banii! Sunt sigur că ești foarte atent cu banii tăi mai ales când cineva încearcă să-ți bage pe gât un produs de care nu ai nevoie. Așa-i că am dreptate? Atunci de ce să faci la fel cu timpul tău?! Vreau să-ți răspunzi singur.

Dacă m-ai citit până aici, probabil că ai rezonat cu ce am scris. Vreau să citesc și părerea ta pentru că știu că ești un om important de la care am ceva de învățat și îți mulțumesc pentru asta.

Atât pentru azi.

Cu prietenie,

Adi

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)