O chestie esențială pe care am învățat-o din cartea lui Andy Szekely, Comunică, Influențează, Convinge, a fost că totul se poate negocia și că negocierea este un proces prin care poți să ceri și chiar să descoperi avantaje, un proces prin care poți echilibra și stimula chiar și o relație care e pe punctul de a se finaliza din cauză că unul dintre parteneri se simte dezavantajat de situația actuală și au rămas prea puține ”pro”-uri ca să mai continue parteneriatul.

Am fost criticat pentru analizele mele prea ”nesimțite” (fără finețuri, reci) pentru faptul că segmentez dragostea, de altfel o chestie mistică (așa e percepută de oameni), asemeni unui motor stricat care ajunge pe mâinile unui mecanic.

Ideea e că dragostea și parteneriatul de orice gen, fie că vorbim de ”in a relationship”, ”married” sau ”it’s complicated” se bazează pe un schimb de servicii

Am dat-o în bară? 🙂

Nu cred și îți spun de ce. Poate că acest cuvânt e prea rece dar în esență te legi de cineva pentru că îți oferă ceva, în principiu ceva emoțional. Așadar, stai cu cineva pentru că:

  • te fascinează intelectual
  • îți oferă certitudine
  • îți oferă siguranță
  • îți dă perspectivă de viitor
  • te face să visezi
  • scoate ce e mai bun din tine
  • te ține în brațe cum nu te-a ținut nimeni
  • se comportă frumos cu tine, cu grijă și atenție
  • sau simți într-un mod ezoteric că ai parte de multe avantaje, fiind incapabil să explici care sunt, așa că te rezumi la a spune că ”iubești”

Ideea e că ai 2 posibilități atunci când ești într-o relație care scârțâie, ambele condiționate de experiență (ca să nu spun vârstă – că se vor supăra unii):

1. Accepți că ești într-o relație pentru că ai parte de niște servicii/avantaje și atunci devii responsabil pentru suferința ta și a partenerului, deci repari dacă e cazul etc

2. Păstrezi aura mistică a dragostei, specifică adolescenților și ”suferi din dragoste”.

Așadar, atunci când simți că ceva nu merge, după ce o bună perioadă a mers, probabil că e timpul să treci la negociere. Negocierea asta are 6 părți, fiecare parte fiind descrisă de o întrebare:

1. Ce vreau de fapt să obțin în urma negocierii?

2. Cum îmi dau seama că obțin ceea ce vreau?

3. Ce vrea celălalt?

4. Care este minimul pe care îl voi accepta?

5. Ce probleme pot să apară și cum le pot rezolva?

6. Câștigăm amândoi?

E foarte important să gândești bine răspunsurile la toate aceste întrebări pentru că altfel riști să pierzi timp și să nu rezolvi nimic. După mine, cea mai importantă întrebare este ultima.

Câștigă amândoi partenerii în urma stabilirii unor noi termeni și condiții sau câștigi doar tu? E rentabil să continui sau nu? Există avantaje pe termen lung sau doar pe termen scurt?

Cred că negocierea are rolul de a stabili echilibrul acolo unde nu mai există așa că merită să acorzi atenție celor 6 întrebări pentru că vor ajuta la descoperirea multor răspunsuri în ceea ce privește relația și problemele cu care vă confruntați.

despartire-negociere

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)