W. Mitchell e un autor, vorbitor motivațional și antreprenor american care a trecut prin câteva provocări în viața sa la care majoritatea oamenilor s-ar fi oprit și ar fi spus: „Stop! Mi-a ajuns viața asta. Nu mai vreau să trăiesc.”

Mitchell are 72 de ani în acest moment. În 1971, aflându-se pe drum sper San Francisco, suferă un accident de motocicletă extrem de grav care i-a cauzat arsuri pe o suprafață de 65% din corp. A fost complet desfigurat și și-a pierdut aproape toate degetele în urma accidentului.

În ciuda sorții nedrepte, chiar dacă majoritatea oamenilor ar fi decis să se retragă fiind traumatizați pentru toată viața, Mitchell a decis să meargă mai departe spunând că „nu ceea ce ți se întâmplă contează, ci ceea ce faci mai departe, modul în care reacționezi la ceea ce ți se întâmplă”, în ideea că poate alege să rămână blocat în suferințele cauzate de trauma prin care trecuse sau poate alege să meargă mai departe, condiționându-se să caute partea bună a vieții ca să poată trăi.

După recuperare și-a reluat viața și, la un moment dat, a decis să-și ia licența de pilot și să zboare. Viața nu a fost blândă cu el nici mai departe. În 1975 a suferit un accident de aviație, prăbușind avionul pe care-l pilota, la bordul căruia se mai aflau câțiva prieteni. Accidentul fusese cauzat de o pojghiță de gheață ce se formase pe aripa avionului.

Toți ceilalți au scăpat fără răni. Mai puțin Mitchell care a rămas paralizat de la brâu în jos în urma accidentului.

Aici probabil că povestea s-ar fi încheiat pentru majoritatea oamenilor. Pe lângă faptul că era desfigurat de accidentul pe care-l suferise în urmă cu 4 ani, acum era și paralizat pe viață. Ba mai mult, soția sa s-a decis să-l părăsească.

Aflându-se pe patul de spital, din nou, de data asta într-o situație și mai gravă, a avut de ales între a intra într-o depresie profundă care i-ar fi cauzat și mai multă suferință sau să accepte lucrurile și să meargă mai departe trăindu-și visele cu mult curaj.

Așa a și făcut!

Nimic nu l-a oprit să devină chiar primarul unui oraș din Statele Unite, iar mai apoi speaker motivațional în peste 30 de țări, autor și antreprenor, proprietar al unei afaceri de $65 de milioane.

Cu toate că viața a fost extrem de dură cu Mitchell, acesta a ales de fiecare dată să continue, să meargă înainte demonstrând o tărie de caracter, un curaj și o motivație deosebită. Mai mult, a demonstrat dorința de a trăi și a transmis asta la sute de mii de oameni prin cartea sa It’s Not What Happens to You, It’s What You Do About It și prin seminariile pe care le-a susținut în toată lumea.

Acum după ce ai citit povestea lui W. Mitchell, spune-ți sincer: ce scuză ai să nu-ți urmezi visele? Ce dificultăți atât de mari ai încât să nu poți să mergi mai departe și să ajungi unde îți dorești?

Distribuie povestea mai departe. Merită să fie citită.

w-mitchell-speaker motivational

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)