provocarea30zile-ziua1

Nu știu dacă și voi vă confruntați cu problema asta dar mie zilele mi se par extrem de comprimate. Scriu articolul ăsta la ora 1:29am în ideea de a-mi finaliza ziua de lucru pentru că o să am și mâine nevoie de energie pentru a continua de unde am lăsat treaba.

Ca și cum nu aș avea prea multe de realizat, am căzut în capcana sănătoasă întinsă de colega mea Diana Solomon care m-a făcut să accept provocarea de a scrie 31 de zile pe blog, 500 de cuvinte pe zi.

Am cam neglijat blogul de când m-am apucat serios de lucru la GoodRead.ro și de când creștem tot mai serios iar responsabilitățile devin și ele tot mai numeroase.

Am decis ca stepanadrian.ro să ia direcția ”Antreprenoriat și Dezvoltare Personală” de ceva timp și mi-e teamă să nu devină prea impersonal (dacă cumva nu a devenit deja) – în ideea că nu am devenit încă antreprenorul care să poată scrie din experiență pentru ca alții să ia notițe.

Stepan Adrian încă se luptă cu numărul mic al orelor dintr-o zi, ce să mai zică de lecții de antreprenoriat așa cum și-a propus.

Ce ziceam de idei?!

Ah… cred e mai bine să scriu că despre disciplină. Asta cred că e una dintre cheile succesului. Pentru mine, disciplina s-ar putea traduce prin capacitatea de a face ceva pentru că așa trebuie, așa am decis – fără să mă mai las condus de emoțiile care-și cer dreptul de a fi răsfățate.

Vorbesc aici de lene, distracții futile, chef sau nechef de a face ce e de făcut – ce scrie în agendă.

Că tot am pomenit de agendă, am descoperit cu stupoare că deși îmi umplu agenda cu lucruri ce trebuie făcute, dacă nu le pun un deadline nu îndeplinesc sarcinile chiar dacă respect ziua și pagina pe care scriu.

Undeva, secretul cred că stă în a decide din timp ce urmează să fie făcut mâine, iar când vine ziua de mâine, să fac ce e de făcut chiar dacă voi avea îndoieli cu privire la agendă și program.

În orice caz, am ajuns deja în punctul în care am nevoie să deleg tot mai multe sarcini pentru că efectiv nu mai apuc să le îndeplinesc pe toate.

Dacă ar fi să mă plâng de ceva, m-aș plânge de lipsa disciplinei când vine vorba de agendă și sarcinile zilnice. Pasul 1, conștientizarea, a fost făcut 🙂

Pe cana de cafea de pe biroul meu scrie ”dreams don’t work unless you DO” – așa că trebuie să trag mai tare.

Am decis ca până la 35 de ani să fiu milionar.

Cred că e o decizie destul de bună și potrivită pentru mine – sunt omul care caută în permanență obiective de atins, vise mai înalte, jocuri mai interesante, provocări mai mari.

Am oare ceva mai bun de făcut decât asta?! Cu siguranță că nu. O altfel de viață ar fi prea banală.

Toată schema e să continui ce am început deja și să lupt până-n pânzele albe, ajutând cât mai mulți oameni în drumul meu.

Atât!

Dacă ți-a plăcut articolul, dă-i un share :)