UPDATE 2024: Am încetat colaborarea cu Conion de câțiva an deja și am ales să mă mut la Keez.ro de care sunt mulțumit până acum. Platforma lor digitală și aplicația integrează tot ce am nevoie. Încarc toate documentele în platforma lor, închid pontaje online, primesc toate OP-urile și rezultatele firmelor online, deci totul e digitalizat. Conion au fost ok, dar am renunțat din cauza costurilor în urma unor măriri care m-au cam nemulțumit, așa că am căutat altceva și am găsit, mai ales că am fost extrem de încântat de ideea de a mă digitaliza mai mult.

Prin 2015 am deschis o întreprindere individuală și am căutat o firmă de contabilitate care să îmi țină contabilitatea fără ca să trebuiască să mă deplasez prea mult și care, foarte important pentru mine, să comunice prin email în timp util.

Am subliniat în timp util, pentru că am cerut oferte de la mai multe firme, tot prin email – ca să le testez reacția – iar unele răspunsuri nici nu au venit.

Acum 2-3 ani eram complet necunoscător în ceea ce privește sistemul fiscal din România și chiar aveam nevoie de o firmă de contabilitate cu care să mă pot conecta ușor și de la care să învăț cum stă treaba cu fiscalitatea.

După mai multe căutări am dat de site-ul unei firme de contabilitate care arăta chiar bine, cu o ”atitudine prietenoasă” – chiar dacă vorbim de un site –  și care mi-a transmis încredere din prima.

Am putut să descopăr echipa, toți având o mică descriere, și chiar toți erau tineri. Tarifele lor de contabilitate erau decente, așa că am zis că ei sunt.

Le-am scris, m-au sunat la scurt timp și am stabilit restul detaliilor via email. În 2-3 zile bătusem deja palma.

De atunci au trecut mai bine de 2 ani. Între timp am deschis și un SRL. M-au ajutat inclusiv la închiderea firmei vechi și la depunerea tuturor actelor necesare – lucru care pentru mine este foarte important pentru că ideea mea de la început a fost să pot delega toată contabilitatea fără să mai am treabă cu altceva, în afară de emiterea facturilor și plata impozitelor.

Ce am apreciat la ei e că m-au tratat cu răbdare și când am pus întrebări care, privind retrospectiv, nu aveau treabă cu contabilitatea, sau atunci când am pus aceeași întrebare de mai multe ori (eu nu știu dacă aveam răbdare în cazurile respective).

Am putut apela la ei cu încredere și când am avut nevoie de elaborarea unui contract de servicii pentru clienții mei. Îmi place la ei pentru că sunt o echipă completă și nu trebuie să caut răspunsuri în mai multe părți, decât atunci când chiar vreau mai multe păreri – ceea ce se întâmplă când am de luat decizii mai mari.

Când am avut nevoie să schimb firma, contabila mea m-a ajutat să fac alegerea potrivită făcându-mi un tabel cu proiecții de taxe pentru toate variantele pe care le aveam, ca să pot alege cea mai bună soluție.

O altă chestie care îmi place la firma asta e că primesc mail cu noutăți de la ei de fiecare dată când apar schimbări în fiscalitate și lege – deci nu trebuie să mă abonez la n-șpe site-uri sau să plătesc extra ca să fiu la curent. Iar când nu mi-a fost clar ceva, am dat reply și am primit explicațiile de care aveam nevoie.

Chiar dacă am avut și alte propuneri de contabili, chiar locali, cu prețuri mai mici, tot nu i-am schimbat pentru că am toate avantajele astea și pentru că știu că pot avea încredere în sistemul pe care l-au construit și care oferă stabilitate clienților lor.

Mulțumesc întregii echipe Conion.ro pentru serviciile de calitate și îi recomand cu încredere atât tinerilor antreprenori, care au multe semne de întrebare, cât și celor experimentați care vor să treacă la un alt nivel de contabilitate, actualizat pentru 2017 și anii ce vor urma.

P.S. Dacă te decizi să lucrezi și tu cu ei, lasă-mi într-un comentariu întrebările tale sau părerile tale legat de experiență, pentru cât mai multă transparență 🙂

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x